Nul nieuwe hiv-infecties en wel nu

Met onze ZERO NOW! boot tijdens de Canal Parade 2017 roepen we op een einde te maken aan aids, stigma en de hiv-epidemie. Nul nieuwe hiv-infecties, nul aidsdoden en nul stigma en wel NU! Om te beginnen in Amsterdam en in Nederland maar ook in de rest van de wereld.


Zorro
Een enorme Zorro midden op de boot springt direct in het oog. De dynamische ‘Z’ van Zorro laat de actie zien die nodig is om aids voorgoed de wereld uit te helpen. Is daar dan een superheld voor nodig? Nee, want we weten precies wat er moet gebeuren. Maar hiv verspreidt zich niet alleen door seks. Het wordt ook overgedragen door discriminatie, ongelijkheid, homofobie, armoede en seksisme. Daar moet een einde aan komen.

Muzikale breinen Joost van Bellen & Sander Stenger van Star Studded Studios maakten speciaal voor de Aidsfonds-boot de remix ZERO ZERO ZERO…


2030
Wereldwijd werken we toe naar het einde van aids in 2030. Het kan, maar dan moeten we wel NU alles op alles zetten. Zeker in een tijd waarin uitsluiting van homo’s in steeds meer landen aan de orde is en de geldkraan voor de aidsbestrijding steeds verder wordt dichtgedraaid. Als we zo doorgaan, komen er ieder jaar zoveel mensen met hiv bij dat we hen onmogelijk allemaal kunnen behandelen. Dat mag niet gebeuren!


Let’s get to ZERO NOW!
Amsterdam is hard op weg om één van de eerste steden in Europa te worden die de hiv-epidemie de kop indrukt. Om die laatste stap echt te kunnen maken, is het toegankelijk maken van de hiv-preventiepil PrEP in Nederland wel van cruciaal belang. Niet voor niets zullen wij er tijdens de Canal Parade voor zorgen dat die boodschap ook buiten de boot niemand kan ontgaan. Wat in Amsterdam kan, moet ook in Nederland en elders in de wereld gebeuren. Er is geen tijd te verliezen!

[Bron/Foto: Aidsfonds]

We are here to give you information. We hope you like it and if you have a question, let us know. Report a error, when you find one. Thank you!

has 200 posts and counting. See all posts by

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.